Min yogafilosofi är att alla kan yoga


Jag vill förmedla yogans välgörande effekter till fler människor.

Mina pass anpassar jag så att även du som aldrig yogat förut kan vara med, medan du som är van också får din utmaning och fördjupning.


Yoga är inte bara rörelser och positioner, det hjälper dig att leva i symbios med naturen.


Yoga är så mycket mer. Yoga är ett förhållningssätt som handlar om balans både i det yttre, men ännu mer om balans i det inre. Yoga handlar också om kärlek till dig själv och till din omgivning. Yoga handlar om frid i ditt sinne och i förlängningen fred på jorden.


Du blir mer medveten om din omgivning

Yogan hjälper dig att bli mer närvarande i nuet.

Att kombinera yoga med naturupplevelser förstärker både effekten av yogan och effekten av naturupplevelsen. Dina sinnen stärks och du blir mer medveten om din omgivning.

Shinrin Yuko - Skogsbad är beprövat och känt i Japan. Det innebär att gå ut i skogen och bara vara.

Mina yogaresor går till natursköna platser där vi utövar yoga, meditation eller qi gong utomhus, när vädret och temperaturen tillåter. Genom mindfulnessövningar kommer du närmare naturen och blir varse om alla dina sinnen.

Vad är yoga?


Yoga är en fredsfilosofi som syftar till att skapa fred i ditt sinne för att därigenom kunna leva i fred med andra. Allt börjar med oss själva.

Meditation

Det finns många olika former av meditation


Yoga är egentligen att meditera. Inledningsvis uppnådde man frid i sinnet genom meditation, men när människor allt eftersom fick mer stillasittande arbeten krävdes uppmjukande kroppsrörelser för att klara av att sitta i meditation. Då skapades yoga asanas, positioner och rörelser. Det vi idag kallar yoga.


Det finns olika former av meditation t ex Zenmeditation, ACEM-meditation, Vipassana meditation, TM med många fler och, den allra enklaste,  - att bara sitta i stillhet och lyssna på andningen.


Hitta den metod som passar dig

och som fungerar i vardagen. Den bästa meditationen och yogan är den som blir av. 

Daglig meditation förändrar hjärnan, förbättrar minnet, ökar stresståligheten mm enligt senaste forskningen.

MINA

YOGAFORMER

Hathayoga

den klassiska yogaformen 


Hathayoga sägs vara den klassiska yogaformen som många av dagens yogaformer utgår ifrån.

Denna yoga kan vara alltifrån väldigt mjuk till mer dynamisk yoga beroende på pass. Yogapassen anpassas så att alla kan vara med såväl nybörjare som mer vana. Du som är en van yogautövare får din utmaning genom att du kan fördjupa positionerna eller göra en mer avancerad variant av positionen. 


Yinyoga

en kombination av tre goda ting


Yinyoga är en kombination av tre goda ting - Yoga, mindfulness och kinesisk medicin där varje position hålls i minst 2-3 minuter för att komma åt vår fascia, bindväv. Den vane yinyogautövaren håller positionerna 5 minuter eller mer. Yogan passar extra bra för dig som tränar mycket, men inte ger dig tid att stretcha efter vandring, skidåkning eller löpning. Vi använder kuddar och filtar som hjälpmedel för att fördjupa positionerna.    Alla positioner är liggande och sittande vilket gör passet mycket vilsamt.Restorative Yoga

den lugnaste yogaformen


Det här är den lugnaste yogaformen där varje position hålles i minst 10 minuter.  Vi använder props, hjälpmedel, såsom kuddar, filtar, bolster mm och bygger upp din position, asana, för att uppnå den mest avslappnande positionen så att kroppen kan läka i total stillhet. Här vilar du dig i form genom olika liggande positioner.

Qigong

Medicinsk Qigong enligt Biyunmetoden


Qigong är inte en yogaform det är en kinesisk friskvårdsmetod där vi gör långsamma fokuserade rörelser ståendes.

Qi betyder energi och gong betyder arbete som innebär att arbeta med sin livsenergi. Vi stimulerar dina meridianer som, enligt den kinesiska medicinen, löper genom hela vår kropp och har förbindelse med olika inre organ.   

Qigong är mjuka, långsamma och välgörande rörelser som alla kan göra. Det går även att göra rörelserna sittandes om du inte klarar att stå upp genom hela passet. Qigong görs helst på morgonen före frukost.


Vad säger andra om Barbara?


"Jag kände mig enormt trygg med Barbaras ledarskap. Med stor kunskap i ämnet vägledde hon alla övningar på ett lättsamt och inspirerande sätt. Hon har en mycket behaglig röst vilket bidrar till att den guidade meditationen känns avslappnad och naturlig. Hon är lyhörd och känner in gruppen och anpassar därefter. Hon är varm, personlig och helt enkelt en underbar person. Jag kan varmt rekommendera Barbaras yoga-retreat. Jag kommer definitivt att delta igen."


Kristin Stenerhag, Saltoluokta sept-19,

Copyright @ All Rights Reserved