Vem är Barbara Frilund- Ekberg?

YOGALÄRARE • FÖRELÄSARE • SJÄLVLEDARSKAPJag är bosatt i fjällvärlden i Grövelsjön, i norra Dalarna, men förflyttar mig dit yogan leder mig.

Min nyfikenhet på yoga väcktes redan som 14-åring, då min mamma yogade med sina väninnor i vårt vardagsrum. Intresset hos mig och min syster har hållt i sig sedan dess, vilket har gjort att jag yogat genom hela livet.  Yogan har hjälpt mig på många sätt och bl a  lindrat mina ryggproblem på grund av en scolios sedan tonåren och en wiplashskada efter en bussolycka 2005. Så småningom utbildade jag mig till yogalärare 2011-2012. Meditationen har också varit min friskvårdsmetod och följeslagare sedan många år.


Min nyfikenhet gör att jag ständigt vidareutbildar mig


Jag är utbildad lärare i meditation, Hathayoga,

Yinyoga, Yoga Nidra och Restorative yoga samt Qigong. Jag har också gått en utbildning i Yoga och medicinsk forskning med Marian Papp, Sound healingyogakurs samt grundutbildning i Ayurveda.

Mer om Barbara......

Yoga med Barbara


Jag brinner för att få människor att vilja må bättre genom att våga prova yoga och därigenom utvecklas och må bättre i vardagen. Det gör jag genom att skapa yogainspirerande resor till Västergötland, Österlen, Frankrike och den lilla ön La Palma! Jag lever och bor i svenska fjällvärlden i Grövelsjön i norra Dalarna tillsammans med min familj sedan mer än 30 år tillbaka. Vår äldsta son föddes med Downs syndrom och autism, vilket jag idag ser som en oerhörd gåva som gjort att både jag och övriga familjen utvecklats till de människor vi är idag. Att kommunicera på nya sätt har varit en lärdom för oss.

Närheten till naturen är livsviktig för mig. Att vara ute och vandra eller åka skidor i olika former är

några av mina intressen. Vi växlar boende mellan fjällvärlden i Grövelsjön och havet i Skåne, där vi har vårt sommartorp.
STF - Svenska Turistföreningen


Idag arbetar jag som operativt chefsstöd och utvecklar ledare inom turism, samt utbildar inom krishantering, värdskap, hållbarhet, stresshantering, hållbart ledarskap mm. Genom mina 40 år i turistbranschen, främst i svenska fjällvärlden, har jag lång erfarenhet av att leda och utveckla människor.

Föredrag om värdskap, omsorgsförsäljning och krishantering.


Länk till STF:s hemsida

Personlig Utveckling


Under 2019 har jag genomgått ett personligt utvecklingsprogram, Shine your light Mastermind, för Carolina Gårdheim, där jag lärt mig använda fler av mina förmågor i mitt ledarskap och i mitt arbete med grupper.

Under 2020 gick jag fortsättningsprogrammet Shine your light Alumnioch under 2021 fortsätter min utveckling inom Sound Healing.

För några år sedan kom jag i kontakt med högkänslighet, hsp, och insåg att det var den pusselbiten som fattats i min värld. Här kände jag igen mig i många delar och förstod varför jag fungerar som jag gör och varför inte alla känner och upplever världen som jag gör. Resan inåt tar aldrig slut, vilket gör varje dag till ett spännande mirakel.

                        "Den längsta resan är resan inåt." 

                              (Dag Hammarsköld)Copyright @ All Rights Reserved